wtorek, 7 grudnia 2021; w sklepie jest 4726 produktów
ZALOGUJ SIĘ ZAŁOŻ KONTO

Koszyk jest pusty, zapraszamy na zakupy! 
Twój schowek jest pusty.
kategorie

Newsletter

Podaj e-mail, aby otrzymywać informacje o nowościach wydawniczych i promocjach zapisz się
Procedury i instrukcje zakładowego systemu HACCP z formularzami do zapisów

Procedury i instrukcje zakładowego systemu HACCP z formularzami do zapisów

symbol: HAC789
objętość: 196 str.
format: A4
wydanie: 2004
ISBN: 83-71879-42-3

cena:
120,00 zł + 5% VAT
(brutto: 126,00 zł)
dodaj do koszyka
dostępna
dostępność:
publikacja w sprzedaży
wysyłamy w ciągu 24 h
sprawdź koszty dostawy
opis
Zgodnie z rozporządzeniem nr 852/2004 w sprawie higieny środków spożywczych oraz ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Funkcjonowanie systemu powinno być dokumentowane. Opracowanie przygotowane przez doświadczonego technologa, przewodniczącego zespołu HACCP w zakładzie branży spożywczej, obejmuje wzorcowe procedury i instrukcje wraz z formularzami służącymi do dokonywania zapisów, niezbędne przy opracowywaniu zakładowego systemu HACCP.


spis treści
Nadzorowanie stanu sanitarnego

Budynki i pomieszczenia

Instrukcja dopuszczenia do pracy pracownika zatrudnionego bezpośrednio w produkcji

Instrukcja pracy na stanowisku pracownika produkcji

Instrukcja pracy na stanowisku pracownika odbioru surowca

Instrukcja pracy na stanowisku operatora pakowaczki

Instrukcja wprowadzania gości i osób wizytujących zakład

Procedura

Kontrola i badanie procesu i wyrobu

Nadzorowanie dodatków i opakowań do produkcji

Przechowywanie i dostarczanie wyrobów gotowych

Nadzorowanie dokumentów dotyczących wyrobu

Postępowanie z wyrobem niezgodnym w procesie produkcyjnym

Postępowanie reklamacyjne

Mycie i dezynfekcja

Instrukcja postępowania ze środkami myjącymi i dezynfekującymi

Instrukcja mycia i dezynfekcji grupy sprzętu czystego

Instrukcja mycia i dezynfekcji grupy sprzętu brudnego

Instrukcja postępowania w czasie usuwania awarii

Instrukcja mycia mechanicznego w obiegu zamkniętym

Instrukcja mycia w systemie CIP

Instrukcja mycia ręcznego

Instrukcja badania czystości linii technologicznych

Deratyzacja i dezynsekcja

Instrukcja nadzorowania śmieci, odpadów i ścieków

Instrukcja nadzorowania szkodników

Nadzorowanie maszyn i urządzeń do produkcji

Nadzorowanie wyposażenia do kontroli i badań

Nadzorowanie sprzętu do kontroli i badań na produkcji

Nadzorowanie podłoży i odczynników chemicznych

Nadzorowanie czynników energetycznych

Nadzorowanie środków transportu

Badanie wody

Nadzorowanie wody

Instrukcja postępowania w przypadku wyników badania wody niezgodnych z wymaganiami

Odbiór surowca do produkcji

Audyt systemu HACCP

Nadzorowanie przepisów

Działania korygujące i zapobiegawcze


NAJBLIŻSZA KSIĘGARNIA
zapisz się do newslettera
płatności obsługujepayu
ODDK Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka komandytowa
ul. Obrońców Westerplatte 32A, 80-317 Gdańsk, tel./faks: (58) 554 29 17   ...więcej »
Opracowanie Prekursor