czwartek, 20 lutego 2020; w sklepie jest 4614 produktów
ZALOGUJ SIĘ ZAŁOŻ KONTO

Koszyk jest pusty, zapraszamy na zakupy! 
Twój schowek jest pusty.
kategorie

Newsletter

Podaj e-mail, aby otrzymywać informacje o nowościach wydawniczych i promocjach zapisz się
GlobalGAP. Inwentarz żywy. Bydło i owce. Bydło mleczne. Cielęta i młoda wołowina. Drób. Indyki. Trzoda chlewna (z suplementem elektronicznym)

dr inż. Małgorzata Sprawka

GlobalGAP. Inwentarz żywy. Bydło i owce. Bydło mleczne. Cielęta i młoda wołowina. Drób. Indyki. Trzoda chlewna (z suplementem elektronicznym)

symbol: HAC709e
objętość: 176 str.
oprawa: miękka klejona
wydanie: 2011
seria: GlobalGAP
ISBN: 978-83-7426-747-2
cena:
95,00 90,25 zł + 5% VAT
(brutto: 94,76 zł)
dostępna
dostępność:
publikacja w sprzedaży
wysyłamy w ciągu 24 h
sprawdź koszty dostawy
opis
W ostatnich latach producenci zaczęli bardziej dbać o jakość i bezpieczeństwo wytwarzanej żywności. Coraz częściej zwraca się uwagę na źródło pochodzenia inwentarza, na warunki, w jakich był hodowany, i na gwarancje związane z tym pochodzeniem. Gdy zwiększa się ryzyko zagrożeń, a zmniejsza zaufanie klientów, większość producentów żywności stara się przedstawić dowody swojej umiejętności identyfikowania i nadzorowania zagrożeń, również na etapie produkcji pierwotnej.

Jednym z narzędzi umożliwiających spełnienie tego warunku jest standard GlobalGAP. Standard ten zaczyna obecnie zdobywać popularność wśród rolników. Coraz więcej sieci handlowych chce współpracować wyłącznie z producentami posiadającymi system bezpieczeństwa dla produkcji pierwotnej.

Niniejsza publikacja adresowana jest do hodowców inwentarza żywego. Jej celem jest zapoznanie Czytelników z możliwościami praktycznego zastosowania jako narzędzia do stworzenia dokumentacji systemu GlobalGAP – oceny gospodarstw, dobrostanu zwierząt itd. W opracowaniu zawarto przykładowe listy kontrolne, które można traktować jako roboczy arkusz samooceny.
Dołączony do publikacji suplement elektroniczny zawiera zamieszczone w książce listy kontrolne oraz dodatkowo przykłady procedur, instrukcji i formularzy do zapisów, które należy stworzyć podczas wdrażania systemu. Format MS Word umożliwia edytowanie dokumentów, dostosowanie ich do własnych potrzeb, wydruk.
 
o autorze
dr inż. Małgorzata Sprawka

Technolog żywności, absolwentka Akademii Rolniczo-Technicznej w Olsztynie, doktor nauk ekonomicznych z zakresu towaroznawstwa; nauczyciel akademicki, były długoletni główny technolog zakładu przemysłu spożywczego; autorka i współautorka publikacji i prac poświęconych technologii żywności i problematyce HACCP.
NAJBLIŻSZA KSIĘGARNIA

Polecamy także

HACCP – Katalog zagrożeń biologicznych, fizycznych i chemicznych

mgr inż. Marek R. Zadernowski, dr inż. Anna Zadernowska, prof. dr hab. inż. Mieczysław W. Obiedziński, prof. SGGW, prof. dr hab. inż. Ryszard Zadernowski

HACCP – Katalog zagrożeń biologicznych, fizycznych i chemicznych

zapisz się do newslettera
płatności obsługujepayu
ODDK Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka komandytowa
ul. Obrońców Westerplatte 32A, 80-317 Gdańsk, tel./faks: (58) 554 29 17   ...więcej »
Opracowanie Prekursor