wtorek, 2 września 2014; w sklepie jest 3144 produktów
Nie masz konta – zarejestruj się.
Zaloguj się
Koszyk jest pusty, zapraszamy na zakupy! 
Twój schowek jest pusty.

Najnowszy katalog

Newsletter

Podaj e-mail, aby otrzymywać informacje o nowościach wydawniczych i promocjach »
Instrukcje dobrych praktyk higienicznych i produkcyjnych GHP/GMP – mała gastronomia

Instrukcje dobrych praktyk higienicznych i produkcyjnych GHP/GMP – mała gastronomia

symbol: IGG755
objętość: 28 str.
wydanie: 2008

cena:
90,00 zł
+ 23% VAT
(brutto: 110,70 zł)
dodaj do koszyka
wysyłamy w ciągu 24 h
sprawdź koszty dostawy
 
opis
Teczka z wzorcowymi instrukcjami dobrych praktyk higienicznych i produkcyjnych. Każda instrukcja na oddzielnej planszy formatu A4 lub A5 nadaje się do bezpośredniego umieszczenia w zakładzie lub dalszego przetworzenia.

Instrukcje dostępne są również w pojedynczych egzemplarzach – w formie papierowej oraz na płytach CD w formacie PDF (do wydruku).
Zapraszamy do działów głównych serwisu poświęconych instrukcjom oraz ich wersjom na CD.


Każdy podmiot działający na rynku w zakresie produkcji lub obrotu materiałami i wyrobami przeznaczonymi do kontaktu z żywnością, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Nr 171, poz. 1225) jest obowiązany przestrzegać w zakładach zasad dobrej praktyki produkcyjnej (GMP) oraz dobrej praktyki higienicznej (GHP).

spis treści
MAŁA GASTRONOMIA
Instrukcja higieny osobistej pracowników
Instrukcja higieny na stanowisku pracy w barze
Instrukcja higienicznego korzystania z WC dla pracowników
Instrukcja utrzymania porządku, czystości i higieny w zakładzie małej gastronomii oraz w jego otoczeniu
Instrukcja mycia okapu nad stanowiskiem smażenia
Instrukcja rozmrażania, mycia i dezynfekcji urządzeń chłodniczych i zamrażarek
Instrukcja mycia i dezynfekcji rąk
Instrukcja mycia i dezynfekcji urządzeń i sprzętu drobnego
Instrukcja mycia i dezynfekcji krajalnicy
Instrukcja konserwacji maszyn i urządzeń
Instrukcja postępowania z towarami wycofanymi z obrotu
Instrukcja utrzymania czystości rampy
Instrukcja technologiczna smażenia frytek
Instrukcja technologiczna smażenia ryb w patelni elektrycznej
Instrukcja technologiczna postępowania z surówkami
Instrukcja technologiczna parzenia kawy i herbaty
Instrukcja technologiczna wydawania dań i napojów
Instrukcja zabezpieczenia zakładu przed szkodnikami
Instrukcja przyjęcia towaru oraz sposób magazynowania w barze
Instrukcja przyjęcia urzędowej kontroli osób wizytujących zakład
Instrukcja zaopatrzenia zakładu w wodę
Instrukcja postępowania w przypadku wyników badania wody niezgodnych z wymaganiami
Instrukcja szkolenia personelu
Instrukcja usuwania śmieci, odpadów i ścieków
Rejestr pracowników zapoznanych z Instrukcjami Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Higienicznej

dostępność
dostępnapublikacja w sprzedaży

.
Akceptujemy płatności:
akceptujemy płatności
ODDK Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka komandytowa
ul. Obrońców Westerplatte 32A, 80-317 Gdańsk, tel./faks: (58) 554 29 17, infolinia: 801 080 917   ...więcej »



Opracowanie Prekursor